Derékfájás:

>>> aktív gerinctorna <<<

A derékfájás kezelése mindig konzervatív módon kezdődik!

Akut szakaszban legfontosabb a fekvés, lehetőleg "kemény" fekhelyet válasszunk (pl. 8-10 cm-es szivaccsal bevont, deszkázott ágy, vagy ugyanilyen szivacs talajra történő lehelyezése.) A fekvés hanyatt, vagy oldalfekvő helyzetben, hajlított csípők és térdek mellett kedvező hatású.

Fontos a fekvés gyógyszeres kiegészítése, fájdalomcsillapítók, non-steroid gyulladáscsökkentők, izomrelaxánsok, esetlegesen enyhe nyugtatók együttes alkalmazása.

A tünetek mérséklődésével fokozatosan történhet a mobilizáció, ennek túl gyors volta a panaszok visszatérését okozhatja. Javasolt gyógytorna elkezdése - has és hátizomzat megerősítése -, esetlegesen fizioterápia . Kerülendő a hosszabb időtartamú ülés.

Krónikus szakaszban érdemes az akut szakaszban alkalmazott gyógymódot kiegészíteni relatív pihenéssel, lehetőség szerint komplex, esetlegesen intézeti fizioterápiával (ultrahang, iontoforezis, orvosi masszázs, súlyfürdő, stb.), derékrögzítő használatával. Érdemes feltárni és megoldani a pszichoszociális kiváltó faktorokat is (családi, munkahelyi problémák)!

Derékrögzítő - gyógyászati segédeszköz - www.webgyse.hu

oka>>> tünetei>>> megelõzése>>> kezelése>>>

Sajnos a munkám miatt időnként elkerülhetetlen, hogy nehéz tárgyakat felemeljek. Mit tehetek a derékfájdalom elkerülése érdekében?


Szeretné tudni, hogyan szüntetheti meg kínzó derékfájását?
Keressen fel engem most: hagymasi@ortopedus.hu